Tjänster

Jag har mångårig erfarenhet av Google Adwords och erbjuder prisvärd och personlig service. Ring eller mejla mig så hjälper jag er komma igång med er sökordsannonsering!

Mobil: 070-670 67 59
E-post: hugo.borjesson@gmail.com

Sökordsannonsering

Sökordsannonsering är ett otroligt effektivt sätt att nå potentiella kunder i ett skede när de aktivt söker efter en produkt, tjänst eller något relaterat. När de söker med ett sökord du har valt visas din annons. Sökordsannonsering går även under begreppen sponsrade länkar och PPC – Pay per click.

I Sverige är Google helt dominerande när det gäller söktjänster och sökordsannonsering. Googles kallar sitt annonssystem för AdWords, det finns även andra system så som Yahoo! Search Marketing och Microsoft adCenter.

Hos Google visas sponsrade länkar i en kolumn längst till höger och annonser med hög relevans kan även visas ovanför det faktiska sökresultatet. Läs mer om hur Adwords fungerar i min Adwordsskola.

Det första jag gör är att sätta upp en effektiv Adwords-kampanj för ert företag.

Uppstartsarbetet består av:

  • Skapa ett Adwordskonto
  • Definiera målgrupp, budget och målsättning
  • Ta fram en effektiv sökordsportfölj
  • Formulera annonstexter
  • Välja ut landningssidor för respektive annons

En annonskampanj bör inte bara lämnas åt sitt öde. Vill man nå ett bra resultat måste man jobba kontinuerligt med att optimera kampanjen.

Kampanjoptimering

Eftersom förutsättningarna för annonseringen hela tiden förändras måste man jobba aktivt med att underhålla sin kampanj. Det kan dyka upp konkurrenter som börjar annonsera på samma sökord, att kunderna ändrar sitt sökbeteende eller bara att annonserna börja bli slitna eller kan optimeras bättre. Arbetet med kampanjoptimering kan handla om att bevaka sökordsportföljen, justera budget eller att testa olika annonsvarianter. Det går även att jobba med spårningskod och omvandlingar/konvertering, vilket är metoder för att inte bara optimera antalet besök till webbplatsen utan för att även optimera affärsnyttan.

Sökmotoroptimering

Om ni har funderingar kring sökmotoroptimering kan jag gärna ställa upp med rådgivning/bollplank, men jag har valt att inte jobba aktivt med sökmotoroptimering.

Läs gärna Googles guide till sökmotoroptimering (SEO). Ladda ner den här.

Annonser